La cova de Santa Llúcia
Es una balma de grans dimensions situada a 1 km del poble. En el seu interior hi ha una font d’aigua fresca.
Segons les investigacions que dugué a terme el doctor Vila-seca de Reus, gran patriarca de les troballes arqueològiques del Priorat, en aquesta cova hi trobà eines de sílex d’un assentament humà que hi vivia probablement en la època del Paleolític superior.
A l’agost del 1938, durant la guerra civil, dies abans de començar la batalla de l’Ebre, fou habilitada com hospital de campanya per les Brigades Internacionals, amb una capacitat de 80 llits i 3 quiròfans. S’hi feren cures de tota mena, tant als soldats republicans com als presoners de guerra o a la gent dels pobles afectats pels bombardeigs. La gent del poble de la Bisbal s'hi acostaba per poguer trobar una mica de menjar dels soldats.
S'hi poden veure en diferents llocs d'aquesta restes dels quiròfans i hi ha uns cartells informatius on es poden veure fotografies de com era en temps de la guerra, els metges, malals, cures i una de les primeres transfusions de sang que es van fer.
L’ajuntament comprà la cova l’any 1992 i, d’aleshores ençà, s’hi han fet treballs de remodelació, incloent-t’hi un espai habilitat amb barbacoes.
Ara, cada any, el segon diumenge d’agost s’hi esdevé un aplec que ja s’ha fet molt popular, amb la cel.lebració de la Santa Missa i un esmorzar de germanor.